nlfren

Voorwaarden & voordelen danslessen

Inleiding

Deze voorwaarden zijn het resultaat van een lang denkproces. Elke regel heeft zijn bestaansreden en draagt bij tot een klantvriendelijke en efficiënte organisatie van de lessen. Daarom worden deze voorwaarden steeds strikt toegepast. Anderzijds vind je hieronder ook een hoop interessante voordelen waar de leerlingen flexibel gebruik van kunnen maken.

1. Inschrijving en betalingen

Inschrijving: Om de lessen te volgen, moet je je inschrijven via deze website. Wij waarderen het ten zeerste als je dat ten laatste 1 week voor de eerste les in orde brengt. Door je in te schrijven, aanvaard je de voorwaarden. Meteen na je inschrijving krijg je een bevestiging per mail. Als die mail 10 minuten later nog niet aangekomen is, check dan je spam en voeg contact@frissefolk.be ook toe aan je adressenlijst.

Betalingen: We vragen je om je lesgeld te betalen op het moment van je inschrijving (graag 1 week voor de eerste les dus). Bij voorkeur via kredietkaart. Frisse Folk neemt de transactiekosten voor zijn rekening. Als je geen online betaling kan of wil doen, betaal je via een overschrijving op de rekening van vzw Frisse Folk.    IBAN : BE40 7805 9142 3763   /   BIC : GKCCBEBB   (Belfius bank)   met de volgende informatie in de mededeling  dansles + niveau & locatie. Bijvoorbeeld: “Dansles niveau 1 – Pianofabriek”. Als je voor iemand anders betaald, voeg dan ook de volledige naam toe

Als de betaling niet uitgevoerd is op het moment van je eerste les, betaal je het volledige bedrag cash aan de prof. Wij kunnen helaas geen opleidingscheques aanvaarden.

Late betalers: Als je betaling 4 weken na de start van het trimester nog steeds niet in orde is, wordt 25€ administratieve kosten aangerekend. Als je na het begin van het trimester inschrijft, worden de 4 weken geteld vanaf je inschrijving of eerste aanwezigheid (de vroegste van de 2). Je krijgt natuurlijk tijdig een herinneringsmailtje.

Het standaardtarief is een abonnementsformule voor de lessen van één trimester. De prijs is onafhankelijk van het aantal keren dat je effectief naar de les komt. Gemiste lessen worden dus niet terugbetaald of overgedragen naar een volgen trimester. Je kan wel inhaallessen volgen (zie hieronder).

2. Flexibiliteit & voordelen

Gratis proefles:  niet tevreden, geld terug!

 • De eerste les die je bij Frisse Folk volgt, is een gratis proefles. We vragen wel dat je je op voorhand inschrijft via deze site, zodat we weten hoeveel deelnemers er zullen zijn, en we je kunnen contacteren bij onvoorziene problemen.
 • We verkiezen dat leerlingen meteen online betalen bij hun inschrijving. Als je goed op tijd betaalt, kan je bovendien profiteren van onze vroegboekkorting, die combineerbaar is met de proefles. Als je liever niet meteen betaalt, kan je “betaling via cash of  overschrijving” aanvinken bij je inschrijving.
 • Goed om weten: er is geen aparte optie “inschrijving voor 1 proefles” op onze site. Je schrijft gewoon in voor een trimester of een half trimester.
 • Als je binnen de 48 uur na jouw eerste les telefonisch of per mail aan ons laat weten dat je niet wenst verder te gaan met de les, dan is deze proefles gratis en wordt je betaling volledig teruggestort. Je hoeft geen reden te geven voor deze annulering. Wij geven alle deelnemers aan de lessen de garantie: niet tevreden, geld terug!
 • Als je meer bedenktijd nodig hebt om te beslissen, kan dat, op voorwaarde dat je ons dat binnen de 2 dagen vraagt.
 • Als je niet tijdig per mail of via telefoon annuleert, blijf je het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd.
 • Als je besluit om de lessen verder te blijven volgen, dan is de proefles gewoon de eerste les van je abonnement. Ze geeft dus geen recht op korting ten opzichte van de lestarieven.
 • De proefles moet binnen de eerste 4 danslessen van een trimester vallen. Daarna kan je niet meer instromen in de lessen, tenzij je al voorkennis hebt of een aangepaste stage volgt. Contacteer ons voor meer info.
 • Als een groep volzet is, geldt enkel de allereerste les van het trimester als een proefles. Zo kunnen mensen op de wachtlijst een vrijgekomen plaats nog innemen.
 • Leerlingen die twijfelen aan hun niveau mogen meerdere lessen uittesten. Ze kunnen zich inschrijven voor één groep en ons laten weten welke andere niveaus ze ook willen uitproberen. Indien nodig past Frisse Folk de inschrijving aan na de proefles.
 • Deelnemers via Gymlib hebben geen recht op de gratis proefles.

 

Inhaallessen: Als er van jouw niveau een parallelgroep bestaat (op een ander uur, een andere dag of op een andere locatie, met dezelfde of een andere prof), mag je daar een gemiste les inhalen in dezelfde week, de week ervoor of de week erna. Dat  kan ook in een groep van een lager niveau. Hou er wel rekening mee dat we je niet alles kunnen uitleggen wat de andere leerlingen al beheersen. Dat zou de groep afremmen.

Later starten: Je kan de lessen nog vervoegen na de startdatum, maar laattijdige inschrijvingen geven geen recht op kortingen ten opzichte van het standaardtarief. Als je 4 lessen of meer gemist hebt, kan je enkel toetreden als je minstens een privé-les neemt of een stage volgt, om je achterstand in te halen en de evolutie van de groep niet te vertragen. Contacteer ons voor meer info.

Een half trimester volgen: Als je maar de helft van de lessen kan volgen, kan je een speciaal tarief kiezen. Dat is duurder, maar je betaalt enkel de lessen die je effectief volgt. Je moet dan meteen minimum de helft van de lessen betalen. De dansleraar noteert je aanwezigheid. Zodra je krediet opgebruik is, betaal je telkens cash aan de lesgever in het begin van de les. Als je minder dan de helft van de lessen bijwoont, wordt er geen geld terugbetaald. Je kan geen lessen overdragen naar een volgend trimester.

3. Annuleringsvoorwaarden

Annulering: Je kan kostenloos per mail of telefoon annuleren tot 48u na je eerste les (= proefles). Nadien is het niet meer mogelijk om te annuleren en blijf je het volledige bedrag verschuldigd. Opgelet: de proefles moet binnen de eerste 4 danslessen van een trimester vallen. Daarna vervalt het annuleringsrecht.

Annulering wegens gezondheidsredenen: Als je een deel van de lessen niet meer kan volgen wegens ernstige gezondheidsredenen, kan je -onder bepaalde voorwaarden- de gemiste lessen recupereren in een volgende lessenreeks. Dit geldt enkel voor 3 of meer opéénvolgende lessen. Vóór je 3de afwezigheid moet je ons een korte uitleg evenals (een scan/kopie van) een doktersattest voor de ganse periode bezorgen. Je kan het overeenkomende bedrag dan aftrekken van de volgende betaling. Vanaf 5 opeenvolgende afwezigheden met doktersattest, betaalt Frisse Folk je het overeenkomende bedrag terug.

Annulering door vzw Frisse Folk: Indien een groep te klein is, kunnen we die annuleren of samenvoegen met een andere groep. Indien mogelijk worden er alternatieven voorgesteld. Als je dan van groep verandert, heb je ook het recht om te annuleren na je eerste les in de nieuwe groep. Als je beslist om niet naar een andere groep over te schakelen, wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald, met vermindering van de lessen die je eventueel al gevolgd hebt.

4. Muziekpublique  (enkel voor lessen in Brussel)

Aangezien de danslessen in Brussel al 20 jaar lang deel uitmaken van het cursusaanbod van Muziekpublique, moeten onze leerlingen lid worden van deze Brusselse organisatie voor folk- en wereldmuziek. Die lidkaart kost 10€, is 12 maanden geldig en geeft je kortingen en soms zelfs gratis toegang bij de talrijke activiteiten van Muziekpublique (bals, queimadas, concerten…).
Muziekpublique heeft de fysieke lidkaart recent veranderd in een code die je kan aankopen (of verlengen) op hun website. Je moet dus geen verzendkosten meer betalen. Gelieve ons de code van je lidkaart (M + 11 cijfers) per mail te sturen.
Als je in Brussel dansles volgt, worden je persoonlijke gegevens ook doorgegeven aan Muziekpublique. Deze informatie wordt natuurlijk vertrouwelijk behandeld.

Door je in te schrijven of naar een les te komen, aanvaard je de voorwaarden.

frissefolk.be