Laatste update: 29/12/2021     

 

Hier vind je alle actuele info over Covid-19 die belangrijk is voor de evenementen van Frisse Folk: danslessen, stages en bals. We volgen de regelgeving van de overheid op de voet en zullen deze pagina updaten als er nieuwe info is. Kom hier regelmatig eens kijken om op de hoogte te blijven! 
Omdat de situatie zo snel verandert, is het onmogelijk om heel onze website telkens aan te passen. Bij tegenstrijdige info is de informatie op deze pagina doorslaggevend. 

 

UPDATE 29/12/2021 

De lessen en workshops gaan door, maar het dragen van een mondmasker is ten zeerste aangeraden. 

 

UPDATE na nieuwe regels van 3/12/2021 

De lessen en workshops gaan door, maar het dragen van een mondmasker is verplicht. 

 

UPDATE na nieuwe regels van 26/11/2021

 

De bals worden helaas geannuleerd.

 

UPDATE na de nieuwe regels van 17/11

Nieuwe regels die enkel gelden voor bals en practicas: Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens heel de activiteit. Je kan het enkel afzetten als je zit. Tijdens het dansen moet je het mondmasker dus dragen. Door je in te schrijven aanvaard je deze regels, en engageer je je om ze strikt op te volgen. Bedankt voor je begrip en medewerking.

Voor lessen en stages verandert er officieel niets, maar raden wij toch ten zeerste aan om een masker te dragen.

Info (13/10)

Vanaf 15 oktober verplicht de overheid ons om het Covid Safe Ticket te vragen voor alle dansactiviteiten in Brussel: lessen, stages, practicas en bals. Wij hebben geen andere keuze dan deze regel toe te passen.  Wij begrijpen dat dit voor sommige personen betekent dat ze -onder andere- geen wekelijkse lessen meer kunnen volgen, en dat dit hevige emoties kan oproepen. Wij vragen hen om ons te contacteren ivm het later inhalen van hun resterende lessen.  

We passen dezelfde regels toe als Muziekpublique. We vragen je daarom om deze tekst op hun website aandachtig te lezen: http://muziekpublique.be/coronavirus/

De regels hieronder blijven ook geldig na de invoering van het Covid Safe Ticket

 

Wat zijn de huidige maatregelen?

 

Goed nieuws! Alle sportactiviteiten zijn momenteel toegestaan, zowel binnen als buiten, met en zonder contact.

  • Wisselen van partner is toegestaan.
  • Ontsmet je handen voor de les
  • Bij het binnenkomen draag je een masker dat de mond en neus bedekt tot de les begint. Zodra de les afgelopen is zet je masker weer op. Tijdens de les mag je je masker afzetten. 
  • De dansleraren kiezen er op dit moment voor om maskers te dragen gedurende de les.
  • De zaal wordt gedesinfecteerd en verlucht.
  • Als je je ziek voelt, of recent in contact geweest bent met een besmette persoon, mag je niet deelnemen.

Voel je vrij om extra voorzorgsmaatregelen te nemen als je dat wil, zoals een masker dragen tijdens de les of dansen met een beperkt aantal danspartners. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn behoefte communiceert, en dat die gerespecteerd wordt, zonder oordeel of opmerkingen. 

 

Hou ook rekening met deze info

  • Vooraf inschrijven via deze website blijft verplicht, ook als je enkel een proefles wil volgen. Je kan daarna nog probleemloos annuleren en een volledige terugbetaling krijgen. Als we het aantal deelnemers moeten verlagen, geldt de volgorde van inschrijving.
  • Als het trimester danslessen door Corona uiteindelijk niet (of niet helemaal) kan plaatsvinden, worden de resterende lessen niet geannuleerd maar uitgesteld naar een later tijdstip. Zo heb je de garantie dat er geen lessen verloren gaan en besparen wij ons een hoop administratief werk.
  • Als een stage niet kan plaatsvinden wordt die uitgesteld naar een later tijdstip. Bij stages bestaat in die situatie ook de mogelijkheid van een annulatie met volledige terugbetaling.

 

 

Extra info

In het Covid-archief kan je lezen welke maatregelen we het afgelopen jaar genomen hebben