nlfren

Info Covid-19

Laatste update: 8/03/2022  

 

Hier vind je alle actuele info over Covid-19 die belangrijk is voor de evenementen van Frisse Folk: danslessen, stages en bals. We volgen de regelgeving van de overheid op de voet en zullen deze pagina updaten als er nieuwe info is. Kom hier regelmatig eens kijken om op de hoogte te blijven!
Omdat de situatie zo snel verandert, is het onmogelijk om heel onze website telkens aan te passen. Bij tegenstrijdige info is de informatie op deze pagina doorslaggevend.

 


UPDATE  van 8/03/2022  

België is nu in code Geel.

Het Covid Safe Ticket wordt niet meer gebruikt en maskers zijn niet meer verplicht.
Als je danst met iemand die een masker draagt, nodigen we je uit om te vragen of die persoon graag wil dat jij er ook één draagt.

 

 

 

 

 

UPDATE  van 18/02/2022 

Vanaf vrijdag 18/2 wordt code oranje van de coronabarometer actief. Vanaf dan zijn mondmaskers niet meer verplicht in onze dansactiviteiten (lessen, stages en bals). Wij vragen je wel om spontaan je masker op te zetten als je danst met iemand die zelf een masker draagt. We hopen dat iedereen zich op zijn gemak voelt bij deze nieuwe situatie. Contacteer ons gerust als dat niet het geval zou zijn.

Er is nog een tweede belangrijke verandering: Volgens de huidige regels is het Covid Safe Ticket niet meer nodig voor danslessen en dansstages, maar het blijft wel nog verplicht voor bals & practicas.

 


Wat zijn de huidige maatregelen?

Goed nieuws! Alle sportactiviteiten zijn momenteel toegestaan, zowel binnen als buiten, met en zonder contact.
  • Wisselen van partner is toegestaan.
  • Ontsmet je handen voor de les
  • Bij het binnenkomen draag je een masker dat de mond en neus bedekt tot de les begint. Zodra de les afgelopen is zet je masker weer op. Tijdens de les mag je je masker afzetten.
  • De dansleraren kiezen er op dit moment voor om maskers te dragen gedurende de les.
  • De zaal wordt gedesinfecteerd en verlucht.
  • Als je je ziek voelt, of recent in contact geweest bent met een besmette persoon, mag je niet deelnemen.

Voel je vrij om extra voorzorgsmaatregelen te nemen als je dat wil, zoals een masker dragen tijdens de les of dansen met een beperkt aantal danspartners. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn behoefte communiceert, en dat die gerespecteerd wordt, zonder oordeel of opmerkingen.

 

Hou ook rekening met deze info

  • Vooraf inschrijven via deze website blijft verplicht, ook als je enkel een proefles wil volgen. Je kan daarna nog probleemloos annuleren en een volledige terugbetaling krijgen. Als we het aantal deelnemers moeten verlagen, geldt de volgorde van inschrijving.
  • Als het trimester danslessen door Corona uiteindelijk niet (of niet helemaal) kan plaatsvinden, worden de resterende lessen niet geannuleerd maar uitgesteld naar een later tijdstip. Zo heb je de garantie dat er geen lessen verloren gaan en besparen wij ons een hoop administratief werk.
  • Als een stage niet kan plaatsvinden wordt die uitgesteld naar een later tijdstip. Bij stages bestaat in die situatie ook de mogelijkheid van een annulatie met volledige terugbetaling.
Extra info

In het Covid-archief kan je lezen welke maatregelen we het afgelopen jaar genomen hebben

frissefolk.be