nlfren

Vlot rondwalsen

03 maa 2018 – 13:00-18:00

La Tangueria
Chaussée de Jette 239
1080 Bruxelles
Belgium
Doelpubliek : Gevorderden, Halfgevorderden
Stages georganiseerd door Frisse Folk
Registraties zijn voorbij,neem dan contact met ons op als u dit evenement wilt bijwonen.
De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Stage walstechnieken met Elena Leibbrand

Stage voor dansers uit alle disciplines (folk, tango, salondansen …)


We vinden walsen terug in verschillende landen en culturen. Denk maar aan de elegante Weense wals, de charmante trage wals, de musettewals en java uit Parijs, de verrassende tangowals en de varianten uit verschillende volksculturen (Cajun, Zweden, Schotland, Latijns-Amerika, folk …).

Die verscheidenheid en het vrolijke en lichte karakter ervan kunnen de indruk wekken dat het een makkelijke dans is. Maar vergis u niet! Zowel de leider als de volger moeten de techniek grondig beheersen. Tijdens deze stage is er dus werk aan de winkel voor iedereen, of je nu van rol wisselt of niet.  
 

Programma:
Het accent ligt op de technieken om vlot te kunnen ronddraaien met je danspartner (in beide richtingen), en om vlot te kunnen vorderen in de dansrichting.

We vertrekken vanuit een technische walsvorm (waarschijnlijk de Weense wals). Daarna zullen we verschillende soorten walsen onder de loep nemen volgens de behoeftes en voorkeuren van de groep om ons repertoire uit te breiden en ons te amuseren.

 

Is het dezelfde stage als de stage Walsen van gisteren en vandaag? (nee)

De stage "De wals van gisteren en vandaag" van vorig jaar was meer gericht op het ontdekken van verschillende soorten wals, variaties en figuren. Deze stage daarentegen spitst zich meer toe op een vlotte beheersing van de techniek. De stages zijn dus complementair.
 


Nadien meteen toepassen!

's Avonds organiseert onze partner Muziekpublique een queimada, een folkbal met een klein Galicisch tintje, in het Volkshuis in Sint-Gillis. Meer info en voorverkoop op de website van Muziekpublique.
 


Meer info

Onderaan deze pagina vind je alle informatie over deze specifieke stage, bijvoorbeeld over het gedeelde eten.

Prijzen, kortingen en alle algemene informatie over onze stages vind je in het menu.

Praktische informatie

Maaltijd

We stellen voor dat alle stagiairs iets meebrengen voor een gedeeld vieruurtje. De bar (koffie, thee, frisdranken, bier, wijn) zal open zijn tijdens de stages.

Taal

Onze stages in Brussel worden meestal in het Frans gegeven, met indien nodig vertalingen naar het Nederlands of Engels. Elena is vlot vijftalig, dus de individuele correcties krijg je zeker in je eigen taal.

Stiptheid

We vragen je om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn, zodat we stipt kunnen beginnen.

NIVEAU

Deze stage is bedoeld voor dansers die het basis in ten minste één type wals kennen (folk, Weense, ballroom, tango, …) en al een goede koppeldanspositie hebben. Deze stage is niet toegankelijk voor absolute beginners.

Aangezien de wals een dans is waarbij zowel leider als volger een uitstekende techniek moeten hebben, zal deze workshop sowieso interessant, onafhankelijk van je rol als leider en/of volger.

Danspartner

Je moet je niet samen met een partner inschrijven voor deze stage. Er wordt regelmatig van partner gewisseld bij de koppeldansen. Je kan dus alleen inschrijven, per twee, met vrienden…

SAMENWERKING / ORGANISATIE

La Tangueria
La Tangueria
frissefolk.be