nlfren

Een week zomerstage: AKDT

Tijdens de tweede week van juli geven Koen & Julie een leuke en intensieve dansstage in Neufchâteau, in het zuiden van België. In 2018 wordt dat van zaterdag 7 juli ’s avonds tot zaterdag 14 juli ’s middags. Vanaf maart kan je je hiervoor inschrijven via de website van de Académie d’été, kortweg AKDT genoemd. Het evenement met de informatie staat al op de site van Frisse Folk, in de lijst van al onze stages.

Programma

Variaties op de koppeldansen vormen het belangrijkste onderdeel van deze stage: mazurka, scottish, wals, onregelmatige walsen en bourrees. Verder zullen we ook enkele specifieke regionale dansen leren uit Gascogne, Bretagne, de Poitou of Baskenland, en variaties op jigs en andere mixers. Dit basisprogramma wordt aangevuld door andere dansen in functie van de voorstellen, voorkeuren en/of behoeftes van de deelnemers. De rode draad doorheen deze stage is de communicatie in de dans te verbeteren dankzij een verfijnde techniek, om zo vlotter te leiden en te volgen.
We zorgen elk jaar voor een ander programma met nieuwe dansen.

Niveau: beginners & halfgevorderden

Er is geen voorkennis vereist voor deze stage die zich zowel tot beginners als tot halfgevorderde dansers richt. Koen & Julie zullen individuele oefeningen en correcties geven, zodat iedereen op zijn tempo bijleert, onafhankelijk van zijn startniveau. Je moet je niet samen met een danspartner inschrijven. Bij de koppeldansen wordt vaak van partner gewisseld.

Praktische info

Taal: De stage wordt in het Frans gegeven, met indien nodig bondige vertalingen van de hoofdzaken naar het Nederlands of Engels. Koen & Julie zijn vlot meertalig, dus de individuele correcties krijg je zeker in je eigen taal.

Adres: Athénée Royal, Avenue de la Victoire 30, 6840 Neufchâteau, België

Overnachting:

  • camping ter plekke
  • een kamertje van het intenaat huren. hiervoor moet je wel snel reserveren!
  • Een B&B reserveren in de buurt

Dansschoenen: Goeie dansschoenen zorgen ervoor dat je makkelijker en beter kan dansen. Zorg dus voor licht, comfortabel schoeisel.

Inschrijvingen: vanaf maart, enkel via de website van de Académie d’été. Daar kan je ook de voorwaarden en de prijzen vinden.

Heb je na het lezen van de info nog vragen over je niveau of over de inhoud van de stage? Contacteer ons dan!

akdt_2015_gedownload_van_facebook
frissefolk.be