nlfren

Valsango - tangovariaties voor wals

24 nov 2019 – 11:30-17:00

GC De Maalbeek
Rue du Cornet 97- Hoornstraat 97
1040 Etterbeek
Belgium
Doelpubliek : Gevorderden, Halfgevorderden
Stages georganiseerd door Frisse Folk
Registraties zijn voorbij,neem dan contact met ons op als u dit evenement wilt bijwonen.
De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Stage Valsango – tangovariaties voor wals, door Laure Fourest & Koen Dhondt

 

Programma  (vertaling volgt)

Inleiding: Al verschillende jaren verrijken Laure Fourest en Koen Dhondt hun mazurka’s en walsen soms met technieken overgenomen uit de tango. Zo vormen ze de mazurka’s om tot “tangurka’s” en walsen tot "valsango's". In deze Argentijnse dans is de positie van het danskoppel niet altijd parallel. We vinden er torsies terug, dissociaties, en verplaatsingen die niet frequent voorkomen in de traditionele dansen.

Valsango: Als vervolg op onze zoektocht naar de overeenkomsten tussen mazurka en tango, stellen we jullie voor om te proeven van de ontmoeting tussen folkwals en tangowals. Op het programma staan volgende aspecten: de ontdekking van de specifieke energie van de tango, en wat die aan zuurstof en ontspanning kan toevoegen aan jouw dans; overbrenging van eenvoudige technieken en beelden om je te vergezellen in je lichamelijke zoeken; delen van onze zoektocht tussen folkwals en tangowals, om op die manier een ritmisch, gevoelig reliëf in je dans te introduceren.

De valsangostage is een vervolg op de stage over tangurka op zaterdag 23/11. We richten ons vooral op dansers die de tangurkastage al volgden op 23/11 of in maart 2019.

Bio Laure Fourest & Koen Dhondt

Website Laure: http://corps-dansant.com/tangoanatomie-marseille/

 


Stagiairs krijgen een korting voor het Bal XL met Toc toc toc & Brotto-Milleret op zaterdag 23 november. Vergeet je ticket voor het bal niet te reserveren!

Stage met 2 professionele lesgevers. Aarzel dis niet om het fair trade tarief te kiezen als je hen wil ondersteunen. Alvast bedankt!Onderaan deze pagina vind je alle informatie over deze specifieke stage, zoals het vereiste niveau en het vieruurtje of middageten.

Prijzen, kortingen en alle algemene informatie over onze stages vind je in het menu.

Praktische informatie

Maaltijd

Gedeelde maaltijd 's middags. We stellen voor dat alle stagiairs iets meebrengen om te delen.

De Maalbeek laat het niet toe om eigen drank mee te brengen. Bedankt om dit te respecteren. Dit trimester zal Frisse Folk gratis plat water aanbieden aan de stagiaires in De Maalbeek. De bar zal natuurlijk open zijn tijdens de stages.

Taal

De stage wordt in het Frans gegeven, met – indien nodig – korte vertalingen van de essentie.

Stiptheid

We vragen je om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn, zodat we stipt kunnen beginnen.

NIVEAU

Je moet vertrouwd zijn met het concept van leiden en/of volgen en minimum een jaar ervaring van koppeldans hebben (niet noodzakelijk folkdans).

Er is geen voorkennis van tango vereist. Je moet de wals vlot beheersen

Danspartner

Je moet je niet samen met een partner inschrijven voor deze stage. Je kan dus alleen inschrijven, per twee, met vrienden…

SAMENWERKING / ORGANISATIE

GC De Maalbeek
GC De Maalbeek
frissefolk.be