nlfren

Geannuleerd - Folk voor tangueros & forrozeiros - Mini

05 okt 2019 – 10:30-12:45

GC De Maalbeek
Rue du Cornet 97- Hoornstraat 97
1040 Etterbeek
Belgium
Leraar : Koen Dhondt
Doelpubliek : Gevorderden, Halfgevorderden
Stages georganiseerd door Frisse Folk
Registraties zijn voorbij,neem dan contact met ons op als u dit evenement wilt bijwonen.
De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Stage Folkdansen voor tangueros & forrozeiros door Koen Dhondt

 

Programma

 Je danst al tango, forró, salsa, swing, balroom of een andere stijl met koppeldansen, en je wil graag folkdans ontdekken? Dan stellen we jouw deze intensieve stage voor om de basis en enkele varianten van scottisch, mazurka en wals te leren aan een snel tempo. Je zal immers heel wat vaardigheden kunnen hergebruiken: leiden en/of volgen, muzikaliteit, je aanpassen aan je danspartner, lichaamsbewustzijn, …
We focussen dus vooral op de bijzonderheden van folkdans: de danshouding, basispassen en variaties. 

Breng comfortabele dansschoenen zonder hakken mee. 

Van 13:00 tot 16:00  is er ook nog een mini-stage Dansen uit de Poitou. Als je je tijdig voor beide workshops inschrijft, betaal je enkel de prijs voor 1 volledige dag stage, eventueel met (vroegboek)korting.
 


Stagiairs krijgen een korting voor het Bal XL met Ciac Boum & Duo TTC dezelfde avond. Vergeet niet om op tijd je ticket te kopen! De bals zijn vaak goed op voorhand uitverkocht.Onderaan deze pagina vind je alle informatie over deze specifieke stage, zoals het vereiste niveau en het vieruurtje of middageten.

Prijzenkortingen en alle algemene informatie over onze stages vind je in het menu.

Praktische informatie

Maaltijd

De Maalbeek laat het niet toe om eigen drank mee te brengen. Bedankt om dit te respecteren. Dit trimester zal Frisse Folk gratis plat water aanbieden aan de stagiaires in De Maalbeek. De bar zal natuurlijk open zijn tijdens de stages.

Als je ook de namiddagstage volgt (of als je gewoon zin hebt in een gezellig chill-moment) stellen we je voor om iets lekkers mee te brengen voor een gedeelde maaltijd 's middags.

Taal

Onze stages in Brussel worden meestal in het Frans gegeven, met indien nodig vertalingen naar het Nederlands of Engels. 

Stiptheid

We vragen je om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn, zodat we stipt kunnen beginnen.

NIVEAU

Intensieve stage voor halfgevorderde en gevorderde dansers van andere dansdisciplines met koppeldansen: tango, forró, salsa, swing… We verwachten dat je één van de rollen (leider en/of volger) goed beheerst, en vertrouwd bent met het concept van leiden en/of volgen en met gericht luisteren naar de muziek terwijl je danst.

Geen enkele voorkennis van folkdans vereist

Danspartner

Je moet je niet samen met een partner inschrijven voor deze stage. Je kan dus alleen inschrijven, per twee, met vrienden… In folklessen en-stages wisselen we trouwens van danspartner na elke dans.

SAMENWERKING / ORGANISATIE

GC De Maalbeek
GC De Maalbeek
frissefolk.be