nlfren

Dynamieken in koppeldans

25 nov 2017 – 13:30-18:30

GC De Pianofabriek
Rue du Fort / Fortstraat 35
1060 Saint-Gilles
Belgium
Doelpubliek : Beginner, Gevorderden, Halfgevorderden
Stages georganiseerd door Frisse Folk
Registraties zijn voorbij,neem dan contact met ons op als u dit evenement wilt bijwonen.
De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Dansstage Dynamieken in koppeldans met Elena Leibbrand

Programma:

Tijdens deze stage onderzoeken we de dynamieken die opduiken als we per twee dansen: ofwel in direct contact met onze danspartner (scottish, mazurka, …) ofwel op afstand (bourrées).

De kwaliteit van het gezochte contact zorgt ook voor comfort en extra plezier tijdens groepsdansen.

Enkele behandelde thema's: 

  • hoe samen in een dans stappen, en hoe eruitstappen
  • leiden en volgen
  • een juist evenwicht vinden tussen het uitdrukken van je eigen creativiteit, en het dansen per twee
  • leiden en zich laten leiden

Het gelijktijdig contact met verschillende partners (kettingdansen, …) en de kortstondige ontmoetingen in mixers kunnen ook aan bod komen 


Sinds 1995 beoefent Elena verschillende vormen van koppeldansen, folk en hedendaagse dansvormen. Verder begeleidt ze ook groepen om samen te creëren en verdiept ze zich in massage en energetisch werk. 

Deze stage is ontstaan uit haar interesse voor de overeenkomsten tussen deze disciplines, en voor de band die we hebben met onze danspartner, met onze (gedeelde of niet gedeelde) gewaarwordingen, en ten slotte het plezier van samen te dansen in eender welke situatie.


Kledij & schoeisel

Een deel van deze stage zal mogelijk zonder schoenen en op de grond doorgaan. Voorzie dus comfortabele en losse kledij voor de grondoefeningen (blootvoets of met sokken), en ook je gewone dansschoenen voor de rest van de dag. Breng gerust ook een yogamaje of dekentje mee

Meer info

Onderaan deze pagina vind je alle informatie over deze specifieke stage, bijvoorbeeld over het gedeelde eten.

Prijzen, kortingen en alle algemene informatie over onze stages vind je in het menu.

Praktische informatie

Maaltijd

We stellen voor dat alle stagiairs iets meebrengen voor een gedeeld vieruurtje.

De Maalbeek heeft zijn intern reglement aangepast. Daardoor is het niet meer toegelaten om eigen drank mee te brengen. Bedankt om dit te respecteren. Dit trimester zal Frisse Folk gratis plat water aanbieden aan de stagiaires in De Maalbeek. De bar (koffie, thee, frisdranken, bier, wijn) zal open zijn tijdens de stages.

Taal

Onze stages in Brussel worden meestal in het Frans gegeven, met indien nodig vertalingen naar het Nederlands of Engels. Elena is vlot vijftalig, dus de individuele correcties krijg je zeker in je eigen taal.

NIVEAU

Geen voorkennis vereist. Deze stage richt zicht tot dansers van alle niveaus, aangezien het hoofdzakelijk om een persoonlijke zoektocht gaat die verrijkend is in elke fase van je dansparcours. 

Deze stage richt zich zowel op folkdansers, als op dansers uit andere genres met interesse voor deze materie. Het is nuttig, maar niet noodzakelijk, om de basispas van sommige meest voorkomende folkdansen (scottish, mazurka, polka, valse, bourrée 2t/3t/auvergnate) te kennen.

Danspartner

Je moet je niet samen met een partner inschrijven voor deze stage. Er wordt regelmatig van partner gewisseld bij de koppeldansen. Je kan dus alleen inschrijven, per twee, met vrienden…

SAMENWERKING / ORGANISATIE

GC De Maalbeek
GC De Maalbeek
frissefolk.be