nlfren

Cancelled - Folk voor forrozeiros & tangueros

15 maa 2020 – 13:00-15:30

GC De Pianofabriek
Rue du Fort / Fortstraat 35
1060 Saint-Gilles
Belgium
Leraar : Koen Dhondt
Doelpubliek : Gevorderden, Halfgevorderden
Stages georganiseerd door Frisse Folk
Registraties zijn voorbij,neem dan contact met ons op als u dit evenement wilt bijwonen.
De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Stage Folkdansen voor forrozeiros & tangueros door Koen Dhondt


Programma

 Je danst al forró, tango, salsa, swing, balroom of een andere stijl met koppeldansen, en je wil graag folkdans ontdekken? Dan stellen we jouw deze intensieve stage voor om de basis en enkele varianten van scottisch, mazurka en wals te leren aan een snel tempo. Je zal immers heel wat vaardigheden kunnen hergebruiken: leiden en/of volgen, muzikaliteit, je aanpassen aan je danspartner, lichaamsbewustzijn, …
We focussen dus vooral op de bijzonderheden van folkdans: de danshouding, basispassen en variaties. 

Breng comfortabele dansschoenen zonder hakken mee. 


We voorzien uitwisselmomenten tussen beide stages van deze dag, waarop de deelnemers elkaar helpen in de andere dansstijl.
 


Stagiairs krijgen een korting voor het folkbal Bal & Basta! met Les Bottines Artistiques & Saarmaarwaar dezelfde dag (16h – 22h). Vergeet niet om op tijd je ticket te kopen! De bals van frisse Folk zijn goed op voorhand uitverkocht. Het ticket voor het bal is niet inbegrepen in de prijs van de stage en stagiairs hebben ook geen recht op gereserveerde tickets. Onderaan deze pagina vind je alle informatie over deze specifieke stage, zoals het vereiste niveau en het vieruurtje of middageten.

Prijzenkortingen en alle algemene informatie over onze stages vind je in het menu.

Praktische informatie

Maaltijd

We stellen voor dat alle stagiairs iets meebrengen voor een gedeeld vieruurtje na de stage in de bar van De Pianofabriek.

Taal

Onze stages in Brussel worden meestal in het Frans gegeven, met indien nodig vertalingen naar het Nederlands of Engels. Koen is vlot vijftalig, dus de individuele correcties krijg je zeker in je eigen taal.

Stiptheid

We vragen je om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn, zodat we stipt kunnen beginnen.

NIVEAU

Intensieve stage voor halfgevorderde en gevorderde dansers van andere dansdisciplines met koppeldansen: in de eerste plaats forró, maar ook tango, salsa, swing… We verwachten dat je één van de rollen (leider en/of volger) goed beheerst, en vertrouwd bent met het concept van variaties leiden en/of volgen (in jouw dansdiscipline) en met gericht luisteren naar de muziek terwijl je danst.

Geen enkele voorkennis van folkdans vereist

Danspartner

Je moet je niet samen met een partner inschrijven voor deze stage. Je kan dus alleen inschrijven, per twee, met vrienden… In folklessen en-stages wisselen we trouwens van danspartner na elke dans.

SAMENWERKING / ORGANISATIE

GC De Pianofabriek
GC De Pianofabriek
frissefolk.be