nlfren

Bourree Auvergnate 2

14 apr 2019 – 11:30-17:00

GC De Pianofabriek
Rue du Fort / Fortstraat 35
1060 Saint-Gilles
Belgium
Doelpubliek : Gevorderden, Halfgevorderden
Stages georganiseerd door Frisse Folk
Registraties zijn voorbij,neem dan contact met ons op als u dit evenement wilt bijwonen.
De inschrijving voor dit evenement is gesloten
Live music: Hervé Capel

Stage Bourrée Auvergnate 2 door Sarah Serec & Herve Capel 

 

Programma.

In het hier en nu, tijdens deze twee aparte maar complementaire stages, zullen Sarah en Hervé hun gemeenschappelijke en persoonlijke visie delen over deze populaire dans. Hierbij zullen ze afwisselend het cognitieve, het gevoel en het onderbewuste aan bod laten komen, dankzij hun vele oefeningen rond communicatie en lichaamstaal. 

Dit alles wordt jullie voorgeschoteld op de stevige, vanzelfsprekende fundamenten van de dans: de basispas, het luisteren en uitwisselen doorheen ritmische precisie-oefeningen, spelletjes met lichaamspercussie, houding en stijl.

Verschillende individuele en collectieve bourrée-vormen zullen zo aan bod komen, met bewustmaking van de relatie tussen en de interpretatie van de dansers, die onderling en met de muziek in communicatie gaan.

Improvisatie, beheer van de ruimte, energie, dualiteit, omkering van situaties en het in het spel brengen van het lichaam zijn de punten waar Hervé en Sarah specifiek aandacht aan zullen besteden. Vanuit deze verschillende hoeken zullen ze proberen om deze mysterieuze en in vervoering brengende dans in gevoel en beweging tot leven te brengen.

De overdracht zal aangepast worden aan het niveau van de deelnemers en zal 2 verschillende vormen aannemen:

  • Zaterdag: "Het ABC van de Bourrée auvergnate voor een breed publiek (Uitleg en/of opfrissing van de basis).
  • Zondag: "De Bourrée is nooit helemaal verschillend of helemaal dezelfde".  Je moet de basispas van de bourrée in 3 tijden goed beheersen om volop van de stage op zondag te kunnen genieten.

Neem comfortabele stadsschoenen mee, zodat je de grond kunt bespelen als een muziekinstrument, dat deel is van het dansspel en de relatie tussen muzikanten en dansers.


Stagiairs krijgen een korting voor het Bal XL met Duo Artense en Duo Bottasso op zaterdag 13 april. Vergeet je ticket voor het bal niet te reserveren!Onderaan deze pagina vind je alle informatie over deze specifieke stage, zoals het vereiste niveau en het vieruurtje of middageten.

Prijzen, kortingen en alle algemene informatie over onze stages vind je in het menu.

Praktische informatie

Maaltijd

Gedeelde maaltijd 's middags. We stellen voor dat alle stagiairs iets meebrengen om te delen.

De Maalbeek laat het niet toe om eigen drank mee te brengen. Bedankt om dit te respecteren. Dit trimester zal Frisse Folk gratis plat water aanbieden aan de stagiaires in De Maalbeek. De bar zal natuurlijk open zijn tijdens de stages.

Taal

De stage wordt in het Frans gegeven, met – indien nodig – korte vertalingen van de essentie in het Nederlands.

Stiptheid

We vragen je om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn, zodat we stipt kunnen beginnen.

NIVEAU

(Half)gevorderden, en ook iedereen die de stage van zaterdag gevolgd heeft.

Danspartner

Je moet je niet samen met een partner inschrijven voor deze stage. Je kan dus alleen inschrijven, per twee, met vrienden…

SAMENWERKING / ORGANISATIE

GC De Maalbeek
GC De Maalbeek
frissefolk.be