nlfren

Lichaam en comfort - leiden, geleid worden, improviseren

09 maa 2019 – 13:30-18:30

GC De Pianofabriek
Rue du Fort / Fortstraat 35
1060 Saint-Gilles
Belgium
Leraar : Laure Fourest
Doelpubliek : Gevorderden, Halfgevorderden
Stages georganiseerd door Frisse Folk
Registraties zijn voorbij,neem dan contact met ons op als u dit evenement wilt bijwonen.
De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Stage Tangurka – tango variaties voor mazurka, door Laure Fourest & Koen Dhondt

 

Deze stage bestaat uit twee delen. Laure raadt je aan om beide stages te volgen, maar het is ook mogelijk om maar 1 van de 2 delen te volgen. (cf mini-stages). 

 

Programma 

Deze twee workshops zijn bedoeld voor danser die de basis van de folkdansen beheersen. Ze willen de dansers voorstellen om hun dans niet meer vanuit de passen te benaderen, maar vanuit hun lichaam in beweging en vanuit hun muzikaal gevoel. Hoe kan ik de beweging los maken in mijn lichaam, hoe kan ik meer souplesse vinden, meer kracht, meer comfort? Hoe zorg ik ervoor dat ik me niet bezeer? Hoe biedt ik maximaal comfort en duidelijkheid aan mijn danspartner? Hoe voorkom ik dat ik het ongemak dat ik soms ondervind van een danspartner? Hoe verfijn in de mijn interpretatie van de muziek? De dansleraars willen jullie een paar eenvoudige maar precieze hulpmiddelen aanreiken om op  een zelfstandige manier jullie kwaliteiten als dansers te ontwikkelen. Deze hulpmiddelen zijn vooral ontwikkeld voor koppeldansen, maar sommige kunnen gebruikt worden in alle omstandigheden.

 • 13:30 – 15:45    “Lichaam en comfort”, of hoe geraak ik van die kleine spanning of pijn af als ik dans?
  Een fijn werk van houding om ontspanning en spierspanning correct met elkaar te verzoenen, om
  mijn spanningen los te maken en om mijn danskwaliteit te verbeteren.
 • 15:45 – 16:15    gedeeld vieruurtje
 • 16:15 – 18:30    "Leiden, geleid worden, improviseren”. Zachtheid en precisie, een beetje zen in de koppeldans.
  Vind de vrijheid van improvisatie tussen ritme en melodie, tussen basispas en
  improvisatie. Ontwikkel lichamelijke hulpmiddelen om uit te drukken wat je hoort in de muziek.

Deze twee workshops concentreren zich op de drie belangrijkste koppeldansen in de folk (mazurka, scottisch en wals), waarvan de basisstructuur niet zal herhaald worden.

Laure Fourest bevindt zich op het kruispunt van Argentijnse tango, folk, gevoelige anatomie, improvisatiedans en hedendaagse dans. Van hieruit wil ze in haar danslessen constant op zoek gaan naar een lichamelijk comfort en naar een evenwicht tussen ontspanning en spierspanning, tussen zachtheid en kracht, tussen structuur en souplesse. Daarbij reikt ze zowel onontbeerlijke elementen aan voor de vrijheid van interpretatie als voor de harmonie in de dans.

Meer informatie:  www.corps-dansant.com.

 


Stagiairs krijgen een korting voor het Bal XL met KV Express & Bargainatt op vrijdag 8 maart. Vergeet je ticket voor het bal niet te reserveren!Onderaan deze pagina vind je alle informatie over deze specifieke stage, zoals het vereiste niveau en het vieruurtje of middageten.

Prijzen, kortingen en alle algemene informatie over onze stages vind je in het menu.

Praktische informatie

Maaltijd

Gedeeld vieruurtje. We stellen voor dat alle stagiairs iets meebrengen om te delen.

De Maalbeek laat het niet toe om eigen drank mee te brengen. Bedankt om dit te respecteren. Dit trimester zal Frisse Folk gratis plat water aanbieden aan de stagiaires in De Maalbeek. De bar zal natuurlijk open zijn tijdens de stages.

Taal

De stage wordt in het Frans gegeven, met – indien nodig – korte vertalingen van de essentie.

Stiptheid

We vragen je om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn, zodat we stipt kunnen beginnen.

NIVEAU

Il faut être familier avec le concept de guider ou suivre, avoir minimum 6 mois de pratique régulière de danses de couple (pas nécessairement folk). 

Ces deux ateliers sont centrés sur les 3 danses de couple principales du folk (mazurka, scottish, valse), dont la structure de base ne sera pas revue.

Danspartner

Je moet je niet samen met een partner inschrijven voor deze stage. Je kan dus alleen inschrijven, per twee, met vrienden…

SAMENWERKING / ORGANISATIE

GC De Maalbeek
GC De Maalbeek
frissefolk.be