nlfren

Groepsbourrées

26 mei 2018 – 10:30-16:00

GC De Pianofabriek
Rue du Fort / Fortstraat 35
1060 Saint-Gilles
Belgium
Doelpubliek : Gevorderden, Halfgevorderden
Stages georganiseerd door Frisse Folk
Registraties zijn voorbij,neem dan contact met ons op als u dit evenement wilt bijwonen.
De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Stage Groepsbourrées door Elena Leibbrand

Speelse choreographieën voor bourrées à 2t, 3t & auvergnates


Programma 

Na een korte opwarming per twee, om weer in de passen van de verschillende bourrées te komen, zetten we koers voor een reeks spelletjes en choreografieën.

We gaan het repertoire van de bourrées droites verkennen, zowel die in 2 als die in 3 tijden, maar ook dat van de bourrées van de Auverge en van de Limousin.
We ontdekken choreografieën voor drie, vier, zes of acht dansers, bourrées die je met een onpaar aantal kunt dansen, in koppel of alleen, en zelfs met de hele groep. Er komen bourrées in kleine en in grote cirkels aan bod, in een rij, per vier, en zelfs in de vorm van een driehoek.
We zullen gemakkelijke, speelse bourrées dansen, maar ook echt complexe choreografieën, waaraan we nog variaties kunnen toevoegen.
Na deze stage zal je misschien nooit meer zin hebben om zomaar per twee een bourrée te dansen!

Het is natuurlijk zo dat we meer mogelijkheden krijgen als we met een grote groep dansers zijn. Aarzel dus niet je vrienden mee te nemen. 


Stagiairs krijgen een korting voor het Bal XL met Naragonia Quartet & Solune dezelfde avond. Vergeet je ticket voor het bal niet te reserveren!



Onderaan deze pagina vind je alle informatie over deze specifieke stage, zoals het vereiste niveau en het vieruurtje of middageten.

Prijzen, kortingen en alle algemene informatie over onze stages vind je in het menu.

Praktische informatie

Maaltijd

Gedeelde maaltijd 's middags. We stellen voor dat alle stagiairs iets meebrengen om te delen.

De Maalbeek laat het niet toe om eigen drank mee te brengen. Bedankt om dit te respecteren. Dit trimester zal Frisse Folk gratis plat water aanbieden aan de stagiaires in De Maalbeek. De bar zal natuurlijk open zijn tijdens de stages.

Taal

Onze stages in Brussel worden meestal in het Frans gegeven, met indien nodig vertalingen naar het Nederlands of Engels. Elena is vlot vijftalig, dus de individuele correcties krijg je zeker in je eigen taal.

Stiptheid

We vragen je om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn, zodat we stipt kunnen beginnen.

NIVEAU

Deze stage richt zich vooral op dansers die al een zeker basisniveau hebben op vlak van de bourrée droite en/of de bourrée Auvergnate (minimum 1 trimester cursus of enkele grondige stages).

Als je de bourréepas nog niet meester bent, maar wel veel danservaring hebt en heel snel leert, kan je toch baat hebben bij deze stage; goed wetende dat je meteen de bourréepas zal moeten leren. Bedankt om in dat geval Elena te contacteren om je dansniveau even te checken.

De stage is niet toegankelijk voor beginners.

Danspartner

Je moet je niet samen met een partner inschrijven voor deze stage. Je kan dus alleen inschrijven, per twee, met vrienden…

SAMENWERKING / ORGANISATIE

GC De Maalbeek
GC De Maalbeek
frissefolk.be