nlfren

Geannuleerd - Niet meer, maar beter

15 apr 2018 – 11:00-17:00

GC De Pianofabriek
Rue du Fort / Fortstraat 35
1060 Saint-Gilles
Belgium
Leraar : Koen Dhondt
Doelpubliek : Gevorderden, Halfgevorderden
Stages georganiseerd door Frisse Folk
Registraties zijn voorbij,neem dan contact met ons op als u dit evenement wilt bijwonen.
De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Stage Niet meer, maar beter met Koen Dhondt

 

Belangrijk: Voor de praktische organisatie van deze workshop, vragen we je om goed op voorhand (min 24 uur) in te schrijven. Zo kunnen wij een goede planning van de verschillende onderdelen maken. 

We vragen ook om op voorhand de volgende tekst te lezen en de bijhorende opdrachten te maken 

Maximum 18 deelnemers.
 


Programma

In deze stage gaan we op verschillende interactieve manieren ons algemeen dansniveau verbeteren. De nadruk ligt hierbij op koppeldansen. De algemene lesvorm is opgevat als een atelier/werkplaats/workshop, waarbij je om de beurt doorschuift naar alle onderdelen.

Om een "goede danser" te zijn is de hoeveelheid dansen en variaties die je kent niet de hoofdzaak, maar wel de kwaliteit en het dansplezier die je op de dansvloer beleeft. Onder het motto "niet meer maar beter" gaan we aan de slag. Koen gaat dus niet expliciet nieuwe dansen of variaties aanleren. De volgende zaken staan wél op het programma:

  • Veel dansen, vooral koppeldansen
  • Oefeningen over leiden en volgen
  • Ieder om beurt een dans naar keuze met Koen gevolgd door individuele feed back
  • Veelvuldige onderlinge feed back
  • Wisselen van partner en rol
  • jezelf zien dansen dankzij videobeelden
  • Reflectie over folkdans (codes, etikette…)

 Onderaan deze pagina vind je alle informatie over deze specifieke stage, zoals het vereiste niveau en het vieruurtje of middageten.

Prijzen, kortingen en alle algemene informatie over onze stages vind je in het menu.

Praktische informatie

Maaltijd

Gedeelde maaltijd 's middags. We stellen voor dat alle stagiairs iets meebrengen om te delen.

De Maalbeek laat het niet toe om eigen drank mee te brengen. Bedankt om dit te respecteren. Dit trimester zal Frisse Folk gratis plat water aanbieden aan de stagiaires in De Maalbeek. De bar zal natuurlijk open zijn tijdens de stage.

Taal

Onze stages in Brussel worden meestal in het Frans gegeven, met indien nodig vertalingen naar het Nederlands of Engels. Koen is vlot vijftalig, dus de individuele correcties krijg je zeker in je eigen taal.

Stiptheid

We vragen je om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn, zodat we stipt kunnen beginnen.

NIVEAU

Stage voor dansers met een halfgevorderd of gevorderd niveau. We verwachten dat je goed vertrouwd bent met de basispassen van scottish, mazurka, wals en polka, en dat je de danshouding beheerst. 

Een open geest is een basivereiste voor deze workshop. Durf kritisch naar je manier van dansen (en denken) te kijken, en feed back met open armen te ontvangen…. dan wordt deze stage zeker een heel leerrijke en verrijkende ervaring!

Danspartner

Je moet je niet samen met een partner inschrijven voor deze stage. Er wordt regelmatig van partner gewisseld bij de koppeldansen. Je kan dus alleen inschrijven, per twee, met vrienden…

SAMENWERKING / ORGANISATIE

GC De Maalbeek
GC De Maalbeek
frissefolk.be