nlfren

Jessica Swaen

Jessica Swaen begint op zevenjarige leeftijd te dansen in een volksdansgroep in de regio Charleroi. Dertien jaar lang leert ze er Waalse dansen en ook enkele folkdansen.

De volgende stap in haar dansparcours brengt haar bij de Folknambules, een dansgroep die regelmatig optreedt. Ze ontdekt er traditionele dansen uit Italië, Ierland, Israël, Roemenië, Bulgarije, Servië, Griekenland, Mexico en vele andere landen. Ze geniet er vooral van de sfeer en het samen dansen met mensen van alle leeftijden.

Het verlangen om nieuwe horizonten te ontdekken brengt Jessica ertoe om twee jaar lang oosterse danslessen te volgen. Deze ervaring leert haar veel over verschillende ritmes, haar vrouwelijkheid, verfijnde lichaamsbeheersing en de mogelijkheid om verschillende delen van je lichaam onafhankelijk van elkaar te bewegen.

Zes jaar lang was Jessica ook leider in een jeugdbeweging en had ze het genoegen om verschillende kleine dansanimaties te begeleiden tijdens kampen en trainingen. Ze houdt ervan om voluit te gaan bij alles wat ze doet, haar passies te delen en in teamverband te werken.

Gepassioneerd door mensen, studeert ze psychologie. Tijdens haar studie geeft ze trainingen aan professionals en leidt ze workshops en discussiegroepen. Ze wil mensen graag ontmoeten in hun eigenheid en ze biedt met plezier een luisterend oor aan, met respect voor ieders ervaring.

 In 2020 sluit Jessica zich aan bij Frisse Folk en neemt ze actief deel aan de lessen, stages, practicas en dansanimaties. Ze vindt de pedagogie er precies, weloverdacht, zorgzaam en verbindend. Ze waardeert vooral de vrijheid en creativiteit die folkdansen met zich meebrengen, en de verbondenheid met anderen. Ze houdt ook van traditionele dansen en geniet zowel van herinneringen op te halen aan dansen uit haar verleden als van nieuwe dansen te ontdekken.

Video's

Danslessen

Stages met deze leraar

No Results Found
frissefolk.be