nlfren

Hilde Van Hemelrijck

Het dansvirus zit Hilde Van Hemelrijck in de genen. Als 5-jarige kleuter danst zij al samen met haar zussen en ouders in de plaatselijke volksdansgroep. Tijdens het jaarlijkse folklorefestival groeit haar liefde voor wereldmuziek. Als tiener neemt ze met veel plezier de kindergroepen voor enkele jaren onder haar vleugels.

Na haar studies Communicatiewetenschappen neemt Hilde tijdelijk afscheid van de danswereld, en verhuist in 2001 met haar gezin naar Portugal. De danskriebels blijven de kop opsteken, en Hilde leert in 2008 de Portugese folkscene kennen. 

Het aanbod in de streek is beperkt, dus Hilde begint opnieuw zelf les te geven, op zelfstandige basis onder de Portugese naam VilaBaila, "de stad danst". Aan volwassenen in Lagos leert ze werelddansen kennen – Balkandansen, Engelse en Israëlische dansen – in combinatie met traditionele Vlaamse en Portugese dansen, én folk. De kleuterscholen in de regio krijgen wekelijkse werelddanslessen met enkele succesvolle dansvoorstellingen als resultaat. 

Hilde blijft zich voortdurend bijscholen, in België bij Danskant, in Portugal bij Pedexumbo en Monica Savá. 

Van mening dat dansen en zingen belangrijk is in de ontwikkeling van kinderen, onderwijst ze via workshops en cursussen haar kennen en kunnen aan (toekomstige) leerkrachten. Op folkfestivals is ze een graag geziene lesgever bij jong en oud.

Na haar terugkeer in België in 2014 zet ze haar missie in bijberoep verder met het geven van werelddansworkshops in basisscholen. Nu is de tijd rijp om opnieuw volwassenen de liefde voor folkdans en -muziek bij te brengen.

Vidéos de ce prof

Cours de danse

Stages avec ce prof

Danses folk pour (faux) débutants - niveau 1 à Malines
samedi 12 octobre
Wijkhuis Arsenaal
Hamerstraat 21-25
Mechelen
Places disponibles
frissefolk.be