Gevorderden
This event is not organised by Frisse Folk. Please refer to description to find out about organiser and sign-up.

Weekendstage Draaivariaties voor koppeldansen met Koen Dhondt & Valérie Vanparys


Begin mei 2022 geven Koen Dhondt & Valérie Vanparys een intensieve weekendstage in La gatte d'or in Harsin, een klein dorpje in het zuiden van België. Bereid je voor op een week vol plezier, bijleren, nieuwe mensen ontmoeten, genieten, ontspannen en veel dansen!

Deze stage wordt georganiseerd door de Académie d'été (kortweg AKDT) en vervangt de zomerstage van vorig jaar. Je kan je vanaf nu inschrijven via de website van de AKDT.
 


Programma

We gaan leren hoe we al dansend van draairichting kunnen veranderen op mazurka, scottish, wals, polka en wals in 5 tijden. We gaan dus als danskoppel afwisselend rechtsom en linksom draaien op verschillende momenten in de dans. We leren de zogenaamde "salsa"-variaties en andere manieren om te spelen met de draairichting.

De nadruk ligt op communicatie in de dans en op leiden en volgen, met aangepaste oefeningen. Je krijgt ook een aantal algemene danstips en persoonlijke correcties.
 


Praktische info

Onderaan deze pagina vind je alle informatie over het niveau, de taal, overnachtingen en maaltijden, inschrijvingen...

Heb je na het lezen van de info nog vragen over je niveau of over de inhoud van de stage? Contacteer ons dan!

Practical info

Maaltijd

Meal standard text

Prijs voor de stage:  100 €

Overnachting

  • Er zijn 10 tweepersoonskamers (waarvan 2 met dubbel bed) ter plekke in de gîte.
  • Prijs van de overnachting ter plaatse: 50 €
  • De maaltijden zijn niet inbegrepen in die 50 € en kan je zelf bij La Gatte d'Or reserveren, per telefoon op het nummer +32 491 74 05 31.
  • Je kan ook een slaapplek  in de buurt reserveren.


Dagindeling / planning

  • Aankost deelnemers vrijdag 6 mei om 18h. Kennismaking, eten, dansen...
  • De lessen zijn op zaterdag en zondag, elke dag van 9h tot 17h. 
  • De stage eindigt zondag 8 mei om 17u
  • Vrijdag- en zaterdagavond is er een folkpractica (= folkbal zonder live-muziek) in dezelfde zaal. 


Materiaal

Goeie dansschoenen zorgen ervoor dat je makkelijker en beter kan dansen. Zorg dus voor licht, comfortabel schoeisel. Een extra paar kan handig zijn. Aarzel niet om meer dan één outfit per dag mee te brengen, en verder ook deo, een waaier, een waterfles...


Inschrijvingen

De inschrijvingen starten eind december op de site van de  Académie d'été (afgekort als AKDT). Daar kan je vanaf dan ook de voorwaarden en de prijzen vinden.

Taal

Language standard text

Onze stages in Wallonië worden in het Frans gegeven, met indien nodig korte vertalingen van de hoofdzaken naar het Nederlands of Engels. Koen en Valérie zijn vlot meertalig, dus de individuele correcties krijg je zeker in je eigen taal.

Ponctuality

Mandatory level

Mandlevel standard text

Stage voor gevorderde dansers, en voor getalenteerde halfgevorderde dansers die snel leren.

Je moet de basispas van de wals vlot beheersen, spontaan een stabiele danshouding hebben, vertrouwd zijn met leiden en/of volgen, en liefst ook openstaan om van rol te wisselen. 

We gaan ervan uit dat je hiervoor minstens 2 jaar intensieve danservaring nodig hebt. Die ervaring kan je eventueel deels opgedaan hebben in andere koppeldansen (tango, salsa, forro, ... ). 

Danspartner

Partner standard text

Je moet je niet samen met een partner inschrijven voor deze stage. Er wordt regelmatig van partner gewisseld bij de koppeldansen. Je kan dus alleen inschrijven, per twee, met vrienden...

Partner / Organisatie

AKDT