Beginner, Halfgevorderden
This event is not organised by Frisse Folk. Please refer to description to find out about organiser and sign-up.

Intensieve folkdansstage in Neufchâteau

Begin juli geven Koen Dhondt & Aurora Cavazzin een leuke en intensieve dansstage in het zuiden van België. Je moet je hiervoor inschrijven via de website van de Académie d'été, kortweg AKDT genoemd. Bereid je voor op een week vol plezier, bijleren, nieuwe mensen ontmoeten, genieten, ontspannen en veel dansen!
 


Programma

Variaties op de koppeldansen vormen het belangrijkste onderdeel van deze stage: mazurka, scottish, wals, onregelmatige walsen en eventueel bourrees. Verder zullen we ook enkele specifieke regionale dansen leren uit Gascogne, Bretagne, de Poitou of Baskenland, en variaties op jigs en andere mixers.

Dit basisprogramma wordt aangevuld door andere dansen in functie van de voorstellen, voorkeuren en/of behoeftes van de deelnemers. De rode draad doorheen deze stage is de communicatie in de dans te verbeteren dankzij een verfijnde techniek, om zo vlotter te leiden en te volgen.

Op basis van haar lichaamservaring als hedendaagse danseres, zorgt Aurora voor gerichte opwarmingen en oefeningen om folk en trad dansen makkelijker onder de knie te krijgen.

Deze stage richt zich zowel tot beginners als tot halfgevorderde dansers. Gedurende ongeveer 40% van de lestijd zullen we in twee groepen werken, opgesplitst volgens niveau. Koen & Aurora zullen individuele oefeningen en correcties geven, zodat iedereen op zijn tempo bijleert, onafhankelijk van zijn startniveau.
 


Praktische info

Onderaan deze pagina vind je alle informatie over het niveau, de taal, overnachtingen en maaltijden, inschrijvingen...


Heb je na het lezen van de info nog vragen over je niveau of over de inhoud van de stage? Contacteer ons dan!

Practical info

Maaltijd

Meal standard text

Je kan eten in de kantine van het gebouw, die overvloedige maaltijden met een gevarieerd groentenbuffet serveert (Als je vegetarisch wil eten moet je dat bij je inschrijving laten weten). Middagmaal : 10 €  //  avondmaal : 7 €  // ontbijt : 3 €  (Oude tarieven die misschien aangepast zijn, maar zo heb je al een ruw idee)
 

Overnachting

  • Een kamertje van het internaat huren (alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs van 220€). De plaatsen zijn beperkt dus hiervoor moet je wel snel reserveren! Update: internaat = volzet voor onze week in 2022
  • Camping op het grote grasveld rond het gebouw.
  • Een B&B reserveren in de buurt


Dagindeling / planning

  • Zaterdag 2 juli 2022: 16h30 - 18h: onthaal, afhalen sleutels & maaltijdkaarten voor degenen die een kamertje huren
  • Vanaf 18h30 maaltijd, om 19h45 welkomstspeech met nuttige info
  • 2 juli 20h30 - 22h00: kennismaking
  • De lessen starten op zondag, elke dag van 9h15 tot 12h en van 14h15 tot 17h. 
  • Elke dag van 17h(30) tot 18h(30) zijn er open lessen (waar je een andere stage kan ontdekken)
  • Avondprogramma: concerten door de leraren van de akdt, bals (folk en andere dansstijlen), jam sessies, en het café blijft open tot in de vroege uurtjes...
  • Zaterdag 9 juli 2022: Laatste les in de voormiddag, tot aan het middagmaal.


Materiaal

Goeie dansschoenen zorgen ervoor dat je makkelijker en beter kan dansen. Zorg dus voor licht, comfortabel schoeisel. Een extra paar kan handig zijn. Aarzel niet om meer dan één outfit per dag mee te brengen, en verder ook deo, een waaier, een waterfles...


Inschrijvingen

De inschrijvingen starten in maart! Op de site van de  Académie d'été (afgekort als AKDT) kan je ook de voorwaarden en de prijzen vinden. https://akdt.be/nl/stages/2022/danse-folk/

Taal

Language standard text

De stage wordt in het Frans gegeven, met indien nodig bondige vertalingen van de hoofdzaken naar het Nederlands of Engels. Koen & Aurora zijn vlot meertalig, dus de individuele correcties krijg je zeker in je eigen taal.

Ponctuality

Mandatory level

Mandlevel standard text

Er is geen voorkennis vereist voor deze stage die zich zowel tot beginners als tot halfgevorderde dansers richt. Gedurende ongeveer 40% van de lestijd zullen we in twee groepen werken, opgesplitst volgens niveau.

Koen & Aurora zullen individuele oefeningen en correcties geven, zodat iedereen op zijn tempo bijleert, onafhankelijk van zijn startniveau.

Danspartner

Partner standard text

Je moet je niet samen met een partner inschrijven. Bij de koppeldansen wordt vaak van partner gewisseld.

Partner / Organisatie

AKDT