nlfren

3 lessen Branle béarnais


Beginner, Halfgevorderden, Gevorderden
Registration is closed for this event
availability level-3
Normaal tarief 35.000000000
Kortingstarief voor al wie niet werkt 30.000000000
Fair trade tarief 45.000000000

3 danslessen met afstand

 


Protocol sport: Danslessen met afstand in de zaal Dublin op de 3de verdieping van de Pianofabriek. Update: Een masker dragen is niet nodig tijdens de lessen. Hier de regels in detail: info COVID-19. Bedankt om ze te lezen en ze strikt op te volgen.

Maximum 15 deelnemers. 
 


Branle béarnais, dat is die kettingdans die zo makkelijk lijkt op bals en als je dan meedoet, besef je dat die toch niet zo simpel is. Een mooie uitdaging, met variaties, tegentijden en alles erop en eraan!
 

Programma

Gelijktijdig/parallel :

  • Aanleren van de basispas voor zij die deze dans nog niet kennen 
  • Opfrissing/inoefenen en variaties voor zij die de dans al eens geleerd hebben

Tijdens deze lessenreeks worden de basispas en de variaties van de branle béarnais (ook wel branle de la Vallée d'Ossau genoemd) aangeleerd, zodat de 2 doelpublieken constant uitdagingen op hun niveau voorgeschoteld krijgen. Gelijklopend met de uitleg van de basispas zal Koen ritmische en andere variaties voorstellen voor de ervaren dansers, eerst makkelijke, en daarna steeds moeilijkere: tegentijden in verschillende combinaties, padam, andere verplaatsingen, stijlvarianten...

Als je deze dans nog niet kent, is het doel van deze lessen om de basispas goed te beheersen, met eventueel enkele makkelijke varianten. Dansers die de basispas al kennen, kunnen zich ondertussen focussen op de moeilijke variaties. 
 


Over de branle béarnais = branle de la vallée d'Ossau  (tekst: Corbefin Marsac)

De branle béarnais (ook wel branle de la Vallée d'Ossau genoemd), die verwant is met de branles uit de Renaissance, werd tot op het einde van de 19de eeuw in een open kettingvorm gedanst in de vallei van de Ossau (Béarnstreek, in de Pyreneën). De cadans die het tempo van de dans ritmeert laat de beweging toe zich te ontwikkelen tot een hangend, bijna zwevend resultaat.

Practical info

Maaltijd

Meal standard text

Breng je eigen fles water mee

Taal

Language standard text

Frans

Mandatory level

Mandlevel standard text

Alle niveaus. Geen voorkennis van branle nodig. 

Danspartner

Partner standard text

Je hebt nooit een danspartner nodig voor onze danslessen

frissefolk.be