Halfgevorderden, Gevorderden
Workshop organised by Frisse Folk
Registration is closed for this event
availability level-2
Tarieven
Normaal tarief 130.000000000
Kortingtarief (al wie niet werkt) 110.000000000
Half trimester - normaal tarief 96.000000000
Half trimester – korting 78.000000000
Prix Fair Trade 150.000000000

Stage Groepsbourrées door Elena Leibbrand

Speelse choreographieën voor bourrées à 2t, 3t & auvergnates


Programma 

Na een korte opwarming per twee, om weer in de passen van de verschillende bourrées te komen, zetten we koers voor een reeks spelletjes en choreografieën.

We gaan het repertoire van de bourrées droites verkennen, zowel die in 2 als die in 3 tijden, maar ook dat van de bourrées van de Auverge en van de Limousin.
We ontdekken choreografieën voor drie, vier, zes of acht dansers, bourrées die je met een onpaar aantal kunt dansen, in koppel of alleen, en zelfs met de hele groep. Er komen bourrées in kleine en in grote cirkels aan bod, in een rij, per vier, en zelfs in de vorm van een driehoek.
We zullen gemakkelijke, speelse bourrées dansen, maar ook echt complexe choreografieën, waaraan we nog variaties kunnen toevoegen.
Na deze stage zal je misschien nooit meer zin hebben om zomaar per twee een bourrée te dansen!

Het is natuurlijk zo dat we meer mogelijkheden krijgen als we met een grote groep dansers zijn. Aarzel dus niet je vrienden mee te nemen. 


Stagiairs krijgen een korting voor het Bal XL met Naragonia Quartet & Solune dezelfde avond. Vergeet je ticket voor het bal niet te reserveren!



Onderaan deze pagina vind je alle informatie over deze specifieke stage, zoals het vereiste niveau en het vieruurtje of middageten.

Prijzen, kortingen en alle algemene informatie over onze stages vind je in het menu.

Practical info

Maaltijd

Meal standard text

Gedeelde maaltijd 's middags. We stellen voor dat alle stagiairs iets meebrengen om te delen.

De Maalbeek laat het niet toe om eigen drank mee te brengen. Bedankt om dit te respecteren. Dit trimester zal Frisse Folk gratis plat water aanbieden aan de stagiaires in De Maalbeek. De bar zal natuurlijk open zijn tijdens de stages.

Taal

Language standard text

Onze stages in Brussel worden meestal in het Frans gegeven, met indien nodig vertalingen naar het Nederlands of Engels. Elena is vlot vijftalig, dus de individuele correcties krijg je zeker in je eigen taal.

Ponctuality

We vragen je om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn, zodat we stipt kunnen beginnen.

Mandatory level

Mandlevel standard text

Deze stage richt zich vooral op dansers die al een zeker basisniveau hebben op vlak van de bourrée droite en/of de bourrée Auvergnate (minimum 1 trimester cursus of enkele grondige stages).

Als je de bourréepas nog niet meester bent, maar wel veel danservaring hebt en heel snel leert, kan je toch baat hebben bij deze stage; goed wetende dat je meteen de bourréepas zal moeten leren. Bedankt om in dat geval Elena te contacteren om je dansniveau even te checken.

De stage is niet toegankelijk voor beginners.

Danspartner

Partner standard text

Je moet je niet samen met een partner inschrijven voor deze stage. Je kan dus alleen inschrijven, per twee, met vrienden...

Partner / Organisatie

GC De Maalbeek