Beginner, Halfgevorderden, Gevorderden
This event is not organised by Frisse Folk. Please refer to description to find out about organiser and sign-up.

Tijdens de tweede week van juli geeft Elena* een leuke en intensieve stage over heel wat verschillende Walsen in Neufchâteau, in het zuiden van België.

* In het geval van een groot aantal deelnemers, komt nog een goede danseres-muzikant mee

 

Programma

We gaan ons deze week wijden aan de ontdekking van de wals in haar verschillende vormen. De wals is een schitterende en onuitputtelijke dans, die je in veel culturen en landen terugvindt. In tegenstelling tot wat velen denken, is het geen makkelijke dans om te beheersen.

We passeren langs Wenen, het Frankrijk van de wals musette, de jaren 60 in de Verenigde Staten, Schotland, het traditionele en folk-repertoire, Latijnsamerika … We gaan walsen op deuntjes die je wellicht al heel lang kent, zonder dat je erbij stilstond dat het walsjes zijn!

Er gaan natuurlijk ook speelse momenten zijn, waarop we figuren, variaties en andere repertoires en vormen gaan leren. Ontspanning en bewustzijn van het lichaam maken deel uit van het programma voor zij die dat wensen, net als enkele dansen “buiten drie tijden”.

Om het materiaal goed te verankeren en om de stagiairs de kans te geven te evolueren, gaan we grondig werken aan de basistechnieken en de danshouding, en gaan we stilstaan bij de specifieke eigenschappen van elke wals die we behandelen.

Als de stagiairs het willen, kunnen we het repertorium aanvullen met andere dansen. Een wals-mixer bijvoorbeeld, een omwegje langs de onregelmatige walsen, de wals-bourree enz. We zullen ook zien hoe je de elementen van de ene wals kunt integreren in een andere soort wals.


Wat breng je mee ?

Breng schoenen mee met zolen waarmee je makkelijk kunt glijden en draaien (sokken kunnen ook). De dames nemen bij voorkeur twee paar schoenen mee waarop ze zich goed voelen: één paar met (kleine) hakken, en één paar platte schoenen.

Voor de dames die er één hebben, is het leuk om een wijde rok mee te brengen.

Indien je wenst deel te nemen aan opwarmingen & stretching, neem ook minstens één comfortabele outfit mee waarmee je op de grond kunt gaan liggen, en eventueel een deken of yogamatje.


 

Praktische info

Onderaan deze pagina vind je alle informatie over deze specifieke stage, zoals het vereiste niveau, danspartner, taal ...

 

Adres: Athénée Royal, Avenue de la Victoire 30, 6840 Neufchâteau, België

 

Overnachting:

  • camping ter plekke
  • een kamertje van het intenaat huren. Hiervoor moet je wel snel reserveren!
  • Een B&B reserveren in de buurt

 

Inschrijvingen:

Je kan vanaf nu inschrijven via de website van de Académie d'été, kortweg AKDT genoemd, momenteel nog maar in het Frans: http://www.akdt.be/index.php/stages/danses-et-musiques-du-monde/462

Daar kan je ook de voorwaarden en de prijzen vinden.

 

Heb je na het lezen van de info nog vragen over je niveau of over de inhoud van de stage? Contacteer Elena dan, ook per GSM 0476 99 80 51!

 

Practical info

Maaltijd

Meal standard text

Taal

Language standard text

De stage wordt waarschijnlijk in het Frans gegeven. Elena geeft graag bondige vertalingen van de hoofdzaken naar het Nederlands, Engels of Duits.

Elena is vlot meertalig, dus de individuele correcties krijg je zeker in je eigen taal.

Mandatory level

Mandlevel standard text

Om deel te nemen aan deze stage, moet je op zijn minst de basis van één type wals kennen (folk, Weense wals, tangowals…).

Elena zal iedereen persoonlijke oefeningen en verbeteringen geven, zodat je op eigen tempo vooruit kan gaan, ongeacht je dansniveau. Als de grootte van de groep het toelaat, kunnen we zelfs op twee snelheden werken.

Danspartner

Partner standard text

Je moet je niet samen met een danspartner inschrijven.

Er wordt vaak van partner gewisseld, en iedereen wordt uitgenodigd om beide rollen (leider / volger) te dansen.

 

Partner / Organisatie

AKDT