Wat moet er beschikbaar zijn om de dansanimatie vlot te laten verlopen?


Dansruimte

Zorg voor een locatie met een geschikte akoestiek, een sfeervolle belichting en een ruime dansvloer: Het aangenaamst is een houten vloer, gladde tegels, gladgeschuurd beton, linoleum of een andere vloerbedekking die goed glijdt. De vloer moet natuurlijk stabiel, egaal en horizontaal zijn: geen niveauverschillen waarover je kan struikelen, geen weide met putten, geen straten die afhellen, ...

Voor activiteiten in open lucht raden wij ten stelligste aan om een overdekte ruimte als plan B te voorzien. Bij regen kan de animatie moeilijk een succes worden, en de hoofdmicrofoon riskeert waterschade. De dansanimator beslist in geval van slecht weer of de animatie kan doorgaan of niet. 


Catering

Gelieve water te voorzien voor de dansers. Graag ook een koude, warme of broodjesmaaltijd als de animatie rond etenstijd plaatsvindt.


Geluid & techniek

Als organisator moet je zelf voor een geschikte geluidsinstallatie zorgen, tenzij dit anders afgesproken wordt. 
Indien gewenst kunnen wij u een krachtige mobiele geluidsinstallatie met 2 boxen van 150 watt verhuren (niet compatibel met live-muziek).

Voorzie een tafel vlak bij de geluidsinstallatie voor de ipod en ons ander materiaal. De iPod moet vlot toegankelijk zijn vanaf de dansvloer. Op de tafel (op maximum 50 cm van de iPod!) moet een stekkerdoos met minimum 2 stopcontacten geplaatst worden. Een verlengkabel is dus misschien ook nodig. Wij zorgen zelf voor een lader, een dock en de kabel(s) om de ipod op uw installatie aan te sluiten.


Frisse Folk zorgt steeds zelf voor een draadloze hoofdmicrofoon. Voor groepen vanaf 20 personen is dit geen overbodige luxe, aangezien wij het publiek in een uitgelaten feeststemming brengen. Voorzie hiervoor één van de volgende aansluitingen: XLR (bij voorkeur) of jack 6,3mm


De benodigdheden voor de muziek hangen af van de gekozen formule.

* muziek op iPod: één van de volgende drie aansluitingen: kinch, jack 6,3mm of mini-jack 3,5mm.

live-muziek: Een geschikte geluidsinstallatie met monitors en geluidstechnicus + vereisten van de technische fiche van de muzikanten. Voor groepen tot 20 personen kunnen de muzikanten eventueel akoestisch spelen. Wij selecteren en contacteren zelf de professionele muzikanten die in aanmerking komen om de animaties te begeleiden. We kunnen u desgewenst ervaren geluidstechnici aanbevelen.