Hier de Covidmaatregelen die we in het verleden genomen hebben. Laten we hopen dat we ze niet meer  nodig hebben.

 

 

 

UPDATE  van 3/12/2021 

De lessen en workshops gaan door, maar het dragen van een mondmasker is verplicht. 

 

UPDATE na nieuwe regels van 26/11/2021

 

De bals worden helaas geannuleerd.

 

UPDATE na de nieuwe regels van 17/11

Nieuwe regels die enkel gelden voor bals en practicas: Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens heel de activiteit. Je kan het enkel afzetten als je zit. Tijdens het dansen moet je het mondmasker dus dragen. Door je in te schrijven aanvaard je deze regels, en engageer je je om ze strikt op te volgen. Bedankt voor je begrip en medewerking.

Voor lessen en stages verandert er officieel niets, maar raden wij toch ten zeerste aan om een masker te dragen.

Info (13/10)

Vanaf 15 oktober verplicht de overheid ons om het Covid Safe Ticket te vragen voor alle dansactiviteiten in Brussel: lessen, stages, practicas en bals. Wij hebben geen andere keuze dan deze regel toe te passen.  Wij begrijpen dat dit voor sommige personen betekent dat ze -onder andere- geen wekelijkse lessen meer kunnen volgen, en dat dit hevige emoties kan oproepen. Wij vragen hen om ons te contacteren ivm het later inhalen van hun resterende lessen.  

We passen dezelfde regels toe als Muziekpublique. We vragen je daarom om deze tekst op hun website aandachtig te lezen: http://muziekpublique.be/coronavirus/

De regels hieronder blijven ook geldig na de invoering van het Covid Safe Ticket

 

Laatste update: 06/09/2021     

 

Hier vind je alle actuele info over Covid-19 die belangrijk is voor de evenementen van Frisse Folk: danslessen, stages en bals. We volgen de regelgeving van de overheid op de voet en zullen deze pagina updaten als er nieuwe info is. Kom hier regelmatig eens kijken om op de hoogte te blijven! 
Omdat de situatie zo snel verandert, is het onmogelijk om heel onze website telkens aan te passen. Bij tegenstrijdige info is de informatie op deze pagina doorslaggevend. 

 

Wat zijn de huidige maatregelen?

 

Goed nieuws! Alle sportactiviteiten zijn momenteel toegestaan, zowel binnen als buiten, met en zonder contact.

 • Wisselen van partner is toegestaan.
 • Ontsmet je handen voor de les
 • Bij het binnenkomen draag je een masker dat de mond en neus bedekt tot de les begint. Zodra de les afgelopen is zet je masker weer op. Tijdens de les mag je je masker afzetten. 
 • De dansleraren kiezen ervoor om maskers te dragen gedurende de les.
 • De zaal wordt gedesinfecteerd en verlucht.
 • Als je je ziek voelt, of recent in contact geweest bent met een besmette persoon, mag je niet deelnemen.

Voel je vrij om extra voorzorgsmaatregelen te nemen als je dat wil, zoals een masker dragen tijdens de les of dansen met een beperkt aantal danspartners. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn behoefte communiceert, en dat die gerespecteerd wordt, zonder oordeel of opmerkingen. 

 

Hou ook rekening met deze info

 • Vooraf inschrijven via deze website blijft verplicht, ook als je enkel een proefles wil volgen. Je kan daarna nog probleemloos annuleren en een volledige terugbetaling krijgen. Als we het aantal deelnemers moeten verlagen, geldt de volgorde van inschrijving.
 • Als het trimester danslessen door Corona uiteindelijk niet (of niet helemaal) kan plaatsvinden, worden de resterende lessen niet geannuleerd maar uitgesteld naar een later tijdstip. Zo heb je de garantie dat er geen lessen verloren gaan en besparen wij ons een hoop administratief werk.
 • Als een stage niet kan plaatsvinden wordt die uitgesteld naar een later tijdstip. Bij stages bestaat in die situatie ook de mogelijkheid van een annulatie met volledige terugbetaling.

 

 

Laatste update: 18/10/2020     Regels voor Concert XL onderaan 

Hier vind je alle actuele info over Covid-19 die belangrijk is voor de evenementen van Frisse Folk: danslessen, stages en bals. We volgen de regelgeving van de overheid op de voet en zullen deze pagina updaten als er nieuwe info is. Kom hier regelmatig eens kijken om op de hoogte te blijven! 
Omdat de situatie zo snel verandert, is het onmogelijk om heel onze website telkens aan te passen. Bij tegenstrijdige info is de informatie op deze pagina doorslaggevend. Overal op onze website staat bijvoorbeeld dat iedereen met iedereen danst tijdens onze lessen, stages en bals, maar dat kan nu even niet.

 

          Onze visie: Dansen kan, maar veiligheid voor alles!

Dit zijn lastige tijden zijn met veel onzekerheid en onvoorspelbaarheid. Niet makkelijk voor organisatoren, zeker niet voor dansevenementen met supergezellige maar helaas ook risicovolle contacten. We willen meteen duidelijk maken dat we de situatie zeer ernstig nemen, dat we geen enkel veiligheidsrisico zullen nemen en alle regels strikt blijven respecteren. Van jou als deelnemer aan onze toekomstige evenementen verwachten we natuurlijk hetzelfde.

We hebben al onze off line activiteiten sinds half maart geannuleerd en er deze zomer geen nieuwe toegevoegd omdat dat dat voor Frisse Folk niet mogelijk was op een veilige en kwaliteitsvolle manier. Maar dat betekent niet dat we stilgezeten hebben. We hebben online lessen georganiseerd voor onze vaste leerlingen en online practicas en stages die voor iedereen toegankelijk waren. Die stages zijn trouwens opgenomen en kan je ze dus nog volgen, op je eigen tempo. 

Tijdens de lockdown zijn we al vlug in actie geschoten om het najaar te plannen. We vonden het belangrijk om de artiesten, de dansers en ook onszelf iets te geven om hoopvol naar uit te kijken. We weten nog niet of de bals zullen kunnen doorgaan, en in welke vorm. Het zal uiteraard nog niet terug zoals vroeger zijn, maar we doen er alvast alles aan om jullie zoveel mogelijk veilig dansplezier aan te bieden! We missen het dansen en het sociale contact enorm, en kijken ernaar uit om jullie zo vlug mogelijk terug te zien! Zorg goed voor jezelf ondertussen

 

 

          Aanpassingen voor danslessen en voor dansstages                     Laatste update: 18/10/2020 

 

 

Het trimester wordt tijdelijk stopgezet. Meer info hier  Update 18/10
 

De onderstaande aanpassingen maken het mogelijk om het dansplezier op een veilige manier samen te beleven. Als de richtlijnen van de overheid wijzigen, zullen we deze regels versoepelen of verstrengen.
 

☆  Het programma van de danslessen wordt aangepast. We doen dit trimester geen groepsdansen met wissel van danspartner en vervangen dit door leuke dansen en oefeningen waarbij een veilige afstand gegarandeerd is. Voor de koppeldansen kunnen we natuurlijk geen 1,5 meter afstand houden. Daar werken we met 1 vaste danspartner. Als de overheid de contactbubbels vergroot, kan deze regel aangepast worden. Je kan die vaste partner in de eerste les kiezen, als je er op voorhand geen hebt.    

 

☆ Was je handen voor je de danszaal betreedt (zowel gel als water en zeep zijn beschikbaar aan de ingang van het gebouw). We raden je ten zeerste aan om zelf ook een flesje handgel mee te brengen voor tijdens de les.  (update 11/09)

 

☆ Als je je ziek voelt, of recent in contact geweest bent met een besmette persoon, mag je niet deelnemen aan de les.

 

☆ Bij het binnenkomen draag je een masker dat de mond en neus bedekt tot de les begint. Zodra de les afgelopen is zet je masker weer op. Tijdens de les mag je je masker afzetten, aangezien we steeds 1,5m afstand bewaren (je vaste danspartner uitgezonderd). Je mag je je masker natuurlijk ook ophouden als je dat verkiest.

 

☆ De dansleraren zullen maskers dragen gedurende de les.

 

☆ We beperken het aantal deelnemers per groep zodat iedereen steeds een veilige afstand kan behouden. Als de overheid het toegestane aantal deelnemers per les verlaagt, is de volgorde van inschrijving doorslaggevend. 

 

☆ Er zal een tijdsverschil van 10 minuten zijn tussen opeenvolgende lessen om ventilatie en desinfectie van vaak aangeraakte oppervlakken mogelijk te maken en om contact tussen de groepen te vermijden. Om die laatste reden raden we ten zeerste af om inhaallessen te volgen in een andere groep.

 

☆ Vooraf inschrijven via deze website is nu strikt verplicht, ook als je enkel een proefles wil volgen. We moeten immers de contactgegevens van alle deelnemers verzamelen voor de contact tracing.
 

☆ Als het trimester danslessen door Corona uiteindelijk niet (of niet helemaal) kan plaatsvinden, worden de resterende lessen niet geannuleerd maar uitgesteld naar een later tijdstip. Zo heb je de garantie dat er geen lessen verloren gaan en besparen wij ons een hoop administratief werk.

 

☆ We raden je aan een eigen fles water mee te brengen. Tijdens de Covid-19 periode is dit uitzonderlijk toegestaan tijdens lessen & stages in De Maalbeek (update 11/09)

 

☆ Bij tegenstrijdige info is de informatie op deze pagina doorslaggevend. Door de frequente wijzigingen is het helaas onmogelijk om de hele website volledig up to date te houden.
 

☆ Door je in te schrijven verklaar je je akkoord met de regels op deze pagina en engageer je je om ze strikt op te volgen. Zo dragen we samen zorg voor elkaar. We kijken er ongelooflijk naar uit om voor het eerst in 6 maanden weer samen te kunnen dansen! Tot binnenkort!

 

          ***   Specifiek voor stages   ***     (update 11/09)

 

☆ We openen de inschrijvingen voor stages wat later dan gewoonlijk, zodra we een beter zicht hebben op de situatie. 

 

☆  Als een stage niet kan plaatsvinden door Corona, wordt die geannuleerd (vb: stages folkdans voor beginners) of online gegeven, met de mogelijkheid om te annuleren als je geen online stage wil volgen. 

 

☆ De kortingstarieven voor meerdere stages en voor deelnemers van folkbals vallen weg. We hebben wel specifieke kortingen toegevoegd voor financiële slachtoffers van corona en coronahelden.  

 

 

 

          Folkbals                     Laatste update: 2/10/2020

 

Bal XL wordt omgetoverd naar een zittend luisterconcert. De onderstaande aanpassingen maken het mogelijk om live-muziek op een veilige manier samen te beleven. We beseffen dat dit niet hetzelfde is als een traditioneel Bal XL en dat er veel beperkingen zijn, maar het positieve gevoel overheerst: we zijn heel blij dat we je nu eindelijk weer kwalitatieve live folkmuziek kunnen aanbieden!

 • Concert XL is een zittend concert. Dansen is helaas niet toegestaan, ook niet met mensen uit je bubbel.
 • We beperken de capaciteit tot maximum 64 personen, en organiseren 2 identieke sessies per dag. Als de overheid het toegestane aantal deelnemers per sessie verlaagt, is de volgorde van inschrijving doorslaggevend. 
 • Reservaties verlopen enkel via de website van Frisse Folk. Als je meerdere personen inschrijft moet je voor elk van hen een geldig mailadres opgeven, voor de Covid-tracing. Bij doorverkoop van tickets moet de koper zijn contactgegevens geven aan de inkom, om dezelfde reden   
 • We vragen je om met je volledige bubbel samen aan te komen. Onze vrijwilligers begeleiden je naar je zitplaats.
 • Het bestellen en betalen van drank gebeurt volledig online. De QR-code op je tafel leidt je naar de app Dorst. Onze vrijwilligers brengen je consumpties naar je tafel. (update 2/10)  De toog is niet toegankelijk voor het publiek.   
 • Hou op elk moment afstand, behalve met mensen uit je bubbel.
 • Er wordt een vastgelegd parcours doorheen de zaal opgesteld. Beperk de verplaatsingen tot het strikte minimum. 
 • Bekijk hier het circulatieplan  voor de zaal en wachtzone buiten  (update 2/10)
  Zaalplan:  tafels en stoelen in het centrum van de concertzaal. Langs de zijkanten, vooraan en achteraan is vrije ruimte voor de éénrichtings-circulatie. die gebeurt in tegenwijzerzin.
  Wachtzone buiten: op het voetpad van de Hoornstraat (kant oneven nummers) vanaf de Oudergemlaan richting de ingang van GC De Maalbeek.   
 • De vestiaire zal niet toegankelijk zijn. (update 2/10)
 • Om besmettingen te voorkomen, is het correct dragen van een mondmasker verplicht op elk moment. Enige uitzonderingen: bij het drinken, bij korte rookpauzes met afstand en voor kinderen tot 12 jaar. 
 • We voorzien ontsmettingsgel aan de ingang en ontsmetten de zitplaatsen na elke voorstelling.
 • Blijf thuis als je je ziek voelt, of recent in contact geweest bent met een besmette persoon.
 • Bij tegenstrijdige info is de informatie op deze pagina doorslaggevend. Door de frequente wijzigingen is het helaas onmogelijk om de hele website volledig up to date te houden.
 • Als de richtlijnen van de overheid wijzigen, zullen we deze regels versoepelen of verstrengen. Raadpleeg deze pagina regelmatig om op de hoogte te blijven.
 • Door je in te schrijven verklaar je je akkoord met de regels op deze pagina en engageer je je om ze strikt op te volgen. Zo dragen we samen zorg voor elkaar.

We kijken er ongelooflijk naar uit om weer samen van live folkmuziek te kunnen genieten! Tot binnenkort!

 

          Info van de overheid en van dansfederaties:                      Laatste update: 27/08/2020

Info in het Nederlands: 
Samenvatting door Danspunt https://www.danspunt.be/ondersteuning/corona-en-dans/maatregelen/
het Protocol van de Vlaamse overheid: https://www.vlaanderen.be/cjm/sites/default/files/2020-06/basisprotocol_cultuur_20200625.pdf

Info in het Frans: http://fwbds.be/regles-resultant-du-cns-du-20-aout/